Cresterea unui pui de ciobanesc mioritic

Pentru a nu va trezi ca nu stiti cum sa cresteti un pui din rasa ciobanesc mioritic va oferim cateva informatii, inainte de a va decide daca doriti sa cumparati unul (avem de vanzare pui de ciobanesc pe site-ul nostru).
Un pui deciobanesc mioritic se naste cu greutatea de 500 – 700 g. Pana la varsta de 3 mananca doar lapte matern (exceptie facand situatiile cand mama nu are lapte sau alte probleme). Noi de la varsta de 3 saptamani incepem sa le dam in cantitati foarte mici(10- 20 g/zi/pui) mancare starter de la Royal Canin. La varsta de 5 maxim 6 saptamani noi intarcam puii pentru ca deja din punctul nostru de vedere este prea mult pentru mama iar puii nu se mai satura.

De la 5 saptamani mananca numai starter pana la 9 saptamani cand se trece pe mancare baby de la orice firma de mancare superpremium. Este foarte importanta alimentatia cainelui pana la varsta de 1 an, nu ca de la aceasta varsta nu ar mai fi importanta alimentatia insa pana la varsta de un an se dezvolta el ca individ avand explozii de crestere care nu pot fi controlate cu o alimentatie deficitara.pui-ciobanesc-mioritic

Cainele pana la varsta de un an ar trebui sa ia si calciu vitamin si altele insa doar la indrumarea medicului mai ales pentru incepatori. In caz ca situatia financiara nu va permite sa hraniti cainele cu hrana super premium va recomandam sa le gatiti, retineti sa le gatiti nu sa le dati resturi.

Reteta de macare ar fi : morcov, orez, malai, carne de pui sau vita si paste si un pumn de boabe si va garantam ca veti avea un caine sanatos si care o sa se dezvolte corespunzator.Un pui de ciobanesc mioritic NU trebuie sa fie gras pana la varsta de 1 an chiar ar trebui tinut un pic mai slabut pt a nu afecta dezvoltarea.

Pentru vaccinuri si tratamente specific cresterii unui ciobanesc mioritic trebuie sa apelati la un medic veterinary. Va putem recomanda ca din 3 in 3 luni sa le faci deparazitari interne si externe.
Speram ca v-am putut fi de folos.

Leave a comment